Sådan får du information om folketingskandidaterne

Nu er der udskrevet folketingsvalg den 1. november 2022 af statsminister Mette Frederiksen. Dette gjorde hun den 5. oktober, efter at hun var blevet presset til det af De Radikale, som ellers havde bedyret, at de ville vælte hende. Nu hvor hun har udskrevet valget, har de Radikale nu været ude at udtale, at de alligevel støtter hende som statsminister kandidat. Der er dermed nok at holde styr på, i forhold til hvilke partier, der nu stiller op, og hvilke kandidater, der stiller op samt hvilken statsministerkandidat, de peger på, hver især. Her ser vi derfor nærmere på, hvordan du kan blive klædt lidt bedre på til at stemme den 1. november og afgive dit kryds på den helt rigtige baggrund. 

Læs om folketingskandidaterne og deres mærkesager

Når du går ind på disse websites https://folketingskandidater.dk/ og https://folketingskandidater.dk/blog/, kan du her se alle navnene på de folketingskandidater, der stiller op for de forskellige partier. Her står der lidt om dem, samtidig med, at der også står lidt om, hvilke mærkesager de har. Det kan for eksempel være alt fra klima, til børn og unges trivsel til en forbedring af psykiatrien. Her kan du se, om disse mærkesager også er nogle, som står dit hjerte nært og komme lidt nærmere, om denne kandidat kunne være en for dig at stemme på. 

Stem personligt eller på et parti

Du skal også gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker at afgive en personlig stemme eller stemme på et parti. Der kan være meget strategi i at stemme på et parti, hvis du for eksempel ønsker et parti fra rød eller blå blok i regeringen. Der kan også være noget i at stemme personligt, fordi netop denne kandidat kæmper for en mærkesag, som står dit hjerte ekstra nært. Gør her op med dig selv hvad der betyder mest i denne forbindelse, og selvfølgelig kan du også kombinere det, så din personlige stemme afspejler din partipolitiske holdning. Hvis du gerne vil stemme personligt, kan du også finde personens mærkesager på ovennævnte websites og dernæst søge personens navn på søgemaskinerne og på de sociale medier og dermed lære denne person bedre at kende. 

Vær åben og nysgerrig

Hvis du er i tvivl om, hvem du skal stemme på til folketingsvalget, kan det også være en anbefaling, at du er åben og nysgerrig. Hvis der står folketingskandidater på gader og stræder og deler flyers ud, kan du jo gå i snak med dem, og høre dem om deres mærkesager og hvorfor de gør, som de gør. Dette gør, at du får mere viden om deres politiske holdning samt mærkesager, og derigennem giver det ny inspiration til dit kryds.