Guide: sådan bliver du headhunter

Måske har du hørt om nogen, der er blevet headhuntet til at lave et stykke arbejde eller overtage en stilling. Måske har du endda selv prøvet at blive headhuntet! Nu er du måske nysgerrig på, hvordan du selv kan blive headhunter. Hvis dette er tilfældet, er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig en guide til, hvordan du bliver headhunter. Hvem ved? Måske er det lige jobbet, for dig!

Den relevante uddannelse

Ligesom med alle andre stillinger på arbejdsmarkedet, kommer man rigtigt langt med den relevante uddannelse. For at blive headhunter er uddannelsen ingen undtagelse. Der findes ingen decideret headhunter uddannelse i Danmark. Der er dog uddannelser, der er mere relevante end andre. Det er altid en fordel at have en teoretisk uddannelse – herunder eksempelvis noget indenfor HR-feltet. Den relevante uddannelse kan tage dig rigtigt langt, hvis du ønsker at blive headhunter. Der er dog også andre kompetencer, du skal have for at kunne blive headhunter for en virksomhed eller arbejdsplads. Læs om disse nedeunder. 

Evnen til at analysere 

Selvom relevant uddannelse er vigtig, hvis man ønsker en stilling som headhunter, er andre kompetencer selvfølgelig også betydelig. Som headhunter skal man særligt være dygtig til at analysere virksomheden. Det er nemlig gennem grundige analyser og undersøgelser, headhunteren kan vurdere, hvilken person, der skal ansættes. Først når det er etableret, hvilke profiler virksomheden mangler, kan jagten på nye medarbejdere begynde. Det er headhunterens job at finde de helt rigtige kandidater til virksomheden. Dette kan man kun gøre, hvis man kan foretage grundige analyser af virksomheden og arbejdspladsen. Vil du gerne være headhunter i en virksomhed? Så skal du altså være en dygtig analytiker!

Hav det rette netværk

Ønsker du at blive headhunter, skal du have det rette netværk. Du kommer næppe særligt langt uden det! Det er nemlig i netværket, du skal finde de nye talenter til virksomheden. Som headhunter er det din opgave at udvælge personer, der kunne passe særligt godt til en jobstilling. Det er meget svært at vælge og anbefale kandidater, hvis du ikke har kendskab til nogen. Det kan tage lang tid at opbygge et netværk med dygtige kandidater, og du skal derfor væbne dig med tålmodighed, hvis du ønsker at blive headhunter!