Få klar, strålende hud uden urenheder

Lider du af uren hud? Hvis ja, er du ikke alene. Akne er den mest almindelige hudlidelse i verden og rammer rigtig mange mennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv. Der er mange produkter på markedet, som hævder at hjælpe med at rense din hud, men det er ikke alle, der virker. I dette blogindlæg vil vi diskutere de bedste råd til pleje af uren hud. En sund og ren hud er nemlig noget alle fortjener.

Der er nogle få ting, du kan gøre for at forhindre, at der opstår bumser i dit ansigt. For det første skal du sørge for at rense din hud regelmæssigt. Det betyder, at du skal vaske dit ansigt to gange om dagen med et mildt rengøringsmiddel. Det er også vigtigt at undgå at røre ved dit ansigt, da dette kan sprede bakterier og forårsage udbrud. Du bør også undgå at bære tung makeup, hvis du er tilbøjelig til at få akne. Hvis du bruger makeup, skal du sørge for at vælge produkter, der er oliefrie og ikke-komedogene. Komodogene er et fancy ord som bare betyder at det blokerer hudens porrer, derfor skal det være ikke-komodogene produkter. Endelig skal du forsøge at begrænse din udsættelse for solen. UV-stråler kan forværre akne og forårsage yderligere irritation.

Her er 5 gode råd

Der er et par ting, du kan gøre for at forhindre, at der opstår bumser i dit ansigt

  • Vask dit ansigt to gange om dagen med ansigtsrens og varmt vand. Du kan med fordel gøre det til en morgenrutine og til en aftenrutine. Så slipper du for at gøre det på akavede tidspunkter og dermed passer det bedre ind i din daglige rutine.
  • Undgå at røre ved dit ansigt, da det kan sprede bakterier og forårsage udbrud. Mange bumser opstår fordi man kommer til at pille sig i ansigtet. Vores hænder rør også en masse forskellige overflader, og dermed er udsat for rigtig mange bakterier. Det kan være alt fra offentlige overflader til på arbejdet.
  • Undgå at bære tung makeup, hvis du er tilbøjelig til at få akne. Vælg i stedet oliefrie og ikke-komedogene makeup-produkter. Du kan med fordel også kun benytte dig at makeup når du skal til specielle lejligheder. I hverdagen kan du bruge ingen eller meget lidt makeup. Du bestemmer selvfølgelig helt selv, men det kan hjælpe rigtig meget på din hud.
  • Begræns eksponeringen for solen ved at være indenfor når solen står på sit højeste og uv-eksponeringen er skarpest. Du kan også dække dig til med en solhat eller kasket eller noget tredje for at beskytte dig imod solen.
  • Drik massere af vand, det er vigtigt at mand har nok vand i kroppen, når man har det så kan kroppen arbejde ordentligt. Kroppen har god mulighed for at fjerne giftstoffer og reparere ødelagte celler. Man skal tilpasse sin mængde af væske alt afhængig i forhold til hvor varmt og fugtigt det er. Som hovedregel skal man drikke 2.5L.