Horsens er en dynamisk by i konstant udvikling, der kombinerer historiske rødder med moderne innovationer

 Byen, beliggende i Østjylland, er kendt for sine kulturelle begivenheder, naturskønne omgivelser og ikke mindst sit engagement i bæredygtighed og grøn omstilling. Horsens har formået at skabe en unik balance mellem at bevare sin historiske charme og samtidig fremme innovative initiativer, som for eksempel verdens første Omtankestation til elbiler, der åbnede i 2024.

Kultur og arrangementer i Horsens

Horsens har en rig kulturkalender, der tiltrækker både lokale og besøgende. Byen er vært for en lang række arrangementer, fra koncerter med store navne til mere nicheprægede events. Blandt de seneste begivenheder var komikeren Simon Talbots show “EKSTRA EXTRA”, som bragte latter til byen. Derudover har byen også markeret sig som en destination for kunst og historie, med offentlige kunstprojekter og arrangementer som vandreforestillingen om Horsens’ flugtkonge.

Bæredygtighed i centrum

En af de mest bemærkelsesværdige innovationer i Horsens er åbningen af verdens første Omtankestation i maj 2024. Denne ladestation for elbiler er designet til at være mere end blot et sted for opladning. Den er placeret i grønne omgivelser og tilbyder besøgende en fredfyldt oase, hvor man kan lade både sin bil og sit sind op. Initiativet er et led i den større grønne omstilling, som byen prioriterer. Med lokal beplantning og støtte til biodiversitet er Omtankestationen et symbol på Horsens’ fremtidige ambitioner om bæredygtighed.

En ny generation af ladestationer

Omtankestationen repræsenterer en ny tilgang til, hvordan vi tænker på infrastruktur for elbiler. I stedet for de traditionelle og ofte kedelige ladestationer, tilbyder denne station en afslappende atmosfære med stisystemer, grønne områder og lokalproducerede snacks. Dette initiativ viser Horsens’ vilje til at være en foregangsby inden for bæredygtig udvikling, og der er allerede planer om at udvide konceptet til andre dele af Danmark og Europa.

Fremtiden for Horsens

Med en række nye byggeprojekter, herunder renoveringen af det gamle rådhus, og et stadigt stigende fokus på grønne initiativer, er Horsens en by i rivende udvikling. Uanset om man er til kultur, teknologi eller bæredygtighed, tilbyder Horsens et væld af muligheder for både indbyggere og besøgende. Byen har ambitioner om at fortsætte sin vækst og tiltrække flere bæredygtige projekter og kulturelle events, der vil cementere dens position som en af Danmarks førende byer inden for innovation og kultur.

Læs mere om de spændende begivenheder og nyheder fra byen på Horsensidag.

Ofte stillede spørgsmål