SÅDAN SKABER DU DET PERFEKTE HJEMMEKONTOR

Har du brug for at arbejde hjemmefra? Så vil disse designtips helt sikkert hjælpe dig med at skabe et produktivt hjemmekontor.

Hvad er formålet med dit hjemmekontor?

Det første skridt til at skabe et produktivt hjemmekontor er, at overveje formålet med dit kontor. Hvis du skal arbejde derinde på daglig basis, kan det at skabe en anderledes følelse end fra resten af ​​hjemmet hjælpe dig med at fokusere mere, mens et værelse der dels er hjemmekontor eller dels lektieplads kan være præget af, at skulle passe sammen med resten af hjemmet – især hvis det er et åbent kontor.

Vælg et sted, der passer bedst til dit arbejdsbehov

Den første og nok vigtigste ting at tænke på, når du designer et hjemmekontor, er hvor dit hjemmekontor skal være placeret i hjemmet. Tænk over dit arbejdsbehov, arten af det arbejde du skal udføre og behovene hos de mennesker du bor med.

Hvis du eksempelvis driver en lille virksomhed hjemmefra, mens du holder øje med børn, kan du få brug for dinarbejdsplads i nærheden af ​​køkkenet eller stuen, eller måske i et hjørne i spisestuen. Har du ikke plads andre steder, så kan et gæsteværelse eller et hjørne af et soveværelse være en god løsning, hvis pladsen til dit arbejdsbehov tillader det.

Hvad har du brug for på dit hjemmekontor?

Det kan ofte være svært og uoverskueligt at vide hvad du skal bruge på dit hjemmekontor. Stil derfor dig selv en række spørgsmål som kan hjælpe dig til, at finde ud af hvad du lige præcis har brug for:

  • Hvor meget skrivebordsplads har du brug for?
  • Hvad har du brug for i en kontorstol?
  • Har du brug for opbevaring?
  • Har du brug for en printer?
  • Bruger du meget tid på din telefon, og har du brug for andet udstyr til telefonen?
  • Har du brug for en opslagstavle? Evt. til fysiske dokumenter mm.

Hav altid dine tekniske behov i tankerne

Er dit skrivebord placeret midt i rummet, er du nødt til at finde den sikreste måde at føre kabler til en stikkontakt på. Køb eventuelt en stor power bank eller en stikdåse, som kan placeres under dit skrivebord og derved oplade alle dine teknologiske enheder. Sørg derudover altid for at medregne belysning, computer, computerskærme, printer, ladestation og eventuelle te- og kaffefaciliteter når du skal udregne hvor mange strømstik du har brug for på dit hjemmekontor.

Køb det bedste skrivebord som er indenfor dit budget
Når du skal vælge, hvilket skrivebord du skal have på dit kontor er det vigtigste at vide hvor meget plads du har til rådighed på dit hjemmekontor. Skrivebordet skal være stort nok til at rumme din bærbare computer eller din stationære computer, samtidig med at det giver dig plads til at tage noter eller sortere dokumenter.

Er dit hjemmekontor placeret i hjørnet af et rum? Så vil et hjørnebord være den perfekte løsning for dig. Et hjørnebord giver dig mulighed for at opdele arbejdsstationen i to. Den ene side til din computer, og den anden side til papirarbejde osv. Vær dog opmærksom på hjørneborde med integreret opbevaring vil diktere, hvor du kan sidde og derfor påvirke opnåelsen af ​​en ergonomisk arbejdsstilling. Kan du bedre lide at være mere mobil når du arbejder? Så vil et stående skrivebord være værd at overveje.

Vælg en ergonomisk kontorstol

Vigtigst af alt, når du skal skabe dit hjemmekontor er, at vælge en god ergonomisk kontorstol. Ergonomiske stole er designet til at hjælpe dig med at sidde komfortabelt i længere perioder, mens du arbejder. De er mere justerbare end standard kontorstole og giver dig mulighed for at tilpasse pasformen til din krop og siddepræferencer. Disse stole kan forbedre din produktivitet og øge din arbejdsglæde, men de vil også reducere risikoen for muskel- og rygsmerter.

Nu er du klar til at skabe dit perfekte hjemmekontor. Se møbler til kontoret lige her.