Når følelser og relationer er vigtige i parforholdet

Når følelser og relationer er vigtige i parforholdet

Den måde vi reagerer på følelser og relationer, er som udgangspunkt, noget der stammer fra vores opvækst og barndom. Og denne bagage tager vi så med ind i parforholdet. Men kan vi få sat ord på de følelser, antagelser og tanker, som vi går rundt med. Samt forstå dem dybere, hvorfor vi reagerer som vi gør, så kan vi blive bedre til at indgå i en sund relation, hvor der er forståelse og ømhed i forhold til, hvad vores partner kommer med i sin bagage. 

En parterapeut kan hjælpe med at bringe denne forståelse ind i jeres parforhold, som helt sikkert vil skabe en større forståelse for hinanden og et sikkert fundament for en sund dynamik i jeres parforhold og dermed også sund interesse for partnerens velbefindende.

Som par vil vi helt sikkert møde svære kriser og store udfordringer sammen med vores livspartner, som vi er sammen med i livet, og da vi ændrer os som mennesker, så vil parforholdet også uværgeligt bevæge sig i nye retninger. Men nogen gange sker der pludselige traumatiske begivenheder, som skifter de tetoniske plader i parforholdet dramatisk. Det sker eksempelvis ved utroskab eller alvorlig tillidsbrud, hvor det ikke er sikkert at parforholdet kan reddes, da man har skabt så meget utryghed i relationen, ved at gå bag om ryggen på sin partner. Det skaber nogle sår, som kan være meget vanskelige at hele.

En parterapeut kan guide jer gennem terapisamtalen, og giver rum til, at I kan sætte ord på nogle af de svære ting. I bliver hjulpet med at skabe en dyb forståelse og erkendelse om parforholdet, der kan løfte jer ud af den ulykkelige fastlåshed og åbne for en mere kærlig dialog, der kan bringe gnisten tilbage i parforholdet, igen.

Kontakt en parterapeut hvis I har brug for at tale tingene igennem igen og ønsker at finde tilbage til den intime relation.