Influenzavaccine til erhverv giver god mening

Der er flere forskellige erhverv, der er særligt sårbare over for influenza. Som arbejdsplads kan det være en ekstra motiverende faktor for medarbejderne at føle, at deres arbejdsplads tager sig af dem ved at tilbyde en influenzavaccine til erhverv.

influenzavaccination på arbejdspladsen kan være et meget nyttigt indgreb. Hvis du arbejder i tæt kontakt med andre mennesker, eller hvis du har medicinske tilstande, der gør, at du risikerer at få komplikationer som følge af influenza, er det særlig vigtigt, at du bliver vaccineret. Influenzavaccinen kan virke dyr for virksomheder, men fordelene opvejer omkostningerne, når man tager de potentielle konsekvenser af influenzaudbrud i betragtning.

Din influenzavaccination pris afhænger af størrelsen på din arbejdsplads. Er du over 15 medarbejdere kan du f.eks. begynde at få rabatter på din influenzavaccine erhverv. Er du en stor virksomhed med over 100 medarbejdere er der endnu mere at spare.

Hvorfor få en influenzavaccine til erhverv

Influenzavaccine til erhverv er et vigtigt redskab til at beskytte folk mod influenza. Den er især vigtig for dem, der er i høj risiko for alvorlige influenzakomplikationer, f.eks. små børn, ældre voksne og personer med kroniske helbredstilstande.

Influenzavacciner er tilgængelige gennem mange forskellige kanaler, herunder lægepraksis, apoteker og offentlige sundhedsklinikker. Nogle influenzavacciner kan også købes i håndkøb eller altså også fås igennem din arbejdsplads som influenzavaccine til erhverv.

Influenzavaccine til medicinsk personale anbefales, da det kan hjælpe med at beskytte dem og deres patienter mod influenza. Influenzavaccine til erhverv er sikker for gravide kvinder og deres ufødte børn. Der er ingen dokumentation for, at influenzavaccine til erhverv skader gravide kvinder eller deres spædbørn. Gravide kvinder, der er vaccineret mod influenza, er også mindre tilbøjelige til at blive indlagt på hospitalet, hvis de får influenza.

Det er kun blevet endnu vigtigere med en influenzavaccine til erhverv

Grundet situationen med Covid-19 i Danmark, så er det stadig vigtigt at få influenzavaccine til erhverv mod almindelig influenza.

Nogle af de erhverv, der kan være i større risiko for influenzakomplikationer, er: sundhedspersonale, børnepasningspersonale, lærere og andre, der arbejder med små børn, personer, der arbejder i tæt kontakt med offentligheden, og personer, der arbejder med dyr.

Ved at blive vaccineret kan man beskytte disse fagfolk mod at blive syge og gå glip af arbejde. Det kan også være med til at beskytte dem, som de kommer i kontakt med i det daglige.

Hvis du arbejder inden for et af disse erhverv, bør du tale med din arbejdsgiver om at få en influenzavaccine til erhverv i år.