Derfor skal din hund have sin egen seng

Du kan se mere her, hvis du ønsker at anskaffe en seng til din hund. Og det er nemlig en rigtig god ide. Din hund har også behov for at have et blødt sted at sove. Du kan læse mere herunder om, hvorfor en seng til din hund er en god investering.

En dårlig vane at lade den sove i din seng

Det kan være, at du har vænnet dig og din hund til, at den sover i sengen med dig. Men det er en god ide ikke at gøre dette. Når din hund sover i sengen med dig, skaber det tryghed hos hunden. Men denne tryghed kan også blive til en afhængighed af din tryghed. Det kan udvikle sig til, at din hund ikke har lyst til fx at være alene – eller måske endda udvikler seperationsangst. Desuden kan man også argumentere for, at det ikke er ret hygiejnisk at lade din hund sove med dig i din seng, ligesom du faktisk kan risikere at udvikle allergi – og det ville ikke være så sjovt.

En seng den kan søge tryghed ved

En god grund til at give din hund sin helt egen seng er, at den på den måde har mulighed for at søge tryghed et konkret sted. Du bør placere sengen et fast sted, så hunden lærer, hvordan den kan søge hen, når den trænger til tryghed. Men mest af alt er det også en mulighed for din hund til at søge fred og ro, hvis den skulle føle behov for det. Og det kan din hund sagtens føle i tide og utide – og det er der intet i vejen med. At give din chance for din hund til at søge væk og få ro er en stor gave, du faktisk kan give din hund.

En seng at forholde sig i ro i

Du kan fx placere sengen i bryggerset, hvor den måske også får mad og vand. Det kan være en god ide at samle tingene. Det er måske også her, at gæster kommer ind ad døren. Og her kan hundens seng fungere som et smart redskab, hvor du kan lære hunden, at når der kommer nogen, så skal den ikke gø og fare hen til døren og hoppe op af gæsterne. I stedet kan du lære den, at den skal søge afventende hen i sin seng, hvor den skal sidde roligt, indtil den får lov til at gå fri.