Bambus trusser er det nye sort

Du har helt sikkert hørt om dem, for hvem har ikke det. Bambus trusser er bogstaveligt talt på alles læber, Bambus trusse mig dit og bambus trusse mig dat. Uanset hvor jeg går, så hører jeg folk til om de bambus trusser. Så står jeg tilbage her, og spørger mig selv. Hvad er det der er med de bambus trusser, og hvorfor bliver alle ved med at tale om dem. Og så kommer spørgsmålet, hvad er der at tale om, når det gælder bambus trusser. Jeg mener, hvor meget er der lige at tale om. Tilsyneladende meget, og tilsyneladende, i en sådan grad, at nok også synes at det er tilstrækkeligt spændende både at tale om og at lyttet til. 

Bambus trusser og bambus sengetøj i Tencal og Lyocell

Nå ja, men vi skal vel også videre i konteksten og have svar på nogle af alle de mange spørgsmål. Jeg har ikke været ude og hører folk ad faktisk. My bad, så svarene bliver det rene gætværk, dog baseret på en sjat af min paratviden. Ja fordi sådan er det vel, når man ikke basere det på andres. Anyway, Jeg forestiller mig at en af de mange årsager til bambus trussernes indtræden i folkemængdernes interessefelt, er simpelthend deres blødhed. Det er af selvsamme årsag at bambus sengetøj også er blevet så populært. I begge tilfælde har vi at gøre med et stykke tekstil, der er i direkte kontakt med dine følsomme hud. Og den følsomme hud kan i manges tilfælde rigtig godt lide at være i nærkontakt med noget så blødt som bambus tekstilen er. 

Jeg har på fornemmelsen at en af de andre årsager til at alle taler om bambus trusser og ja, nu også bambus sengetøj, er at der kan være en ret stor forvirring omkring hvorvidt bambus tekstiler er miljøvenligt, eller ej. Det er jo egentlig et af de bedre spørgsmål, i hvert fald hvis du spørger mig. Der ligger nemlig sådan for, at bambus tekstil slet ikke er miljøvenligt altid. Men nogen gange er det. og det kan jo vække en bred forvirring. og i sidste ende går jeg stærkt ud fra at det også vækker et mere spidst spørgsmål, nemlig, hvorfor er bambus tekstiler miljøvenlig og hvornår er den ikke. Det er der heldigvis et super simpelt svar på, i hvert fald indtil videre. Og det er nemlig at hvis bambus tekstilen er forarbejdet på Lyocell og Tencel metoderne, så er det miljøvenligt, og hvis det ikke er, så er der så stor sandsynlighed for at det ikke er miljøvenligt, at jeg personligt ikke ville røre det, selv med en ildtang. Så det er jo sådan set nemt nok. Herfra handler det jo så bare om at huske på det. Jeg vil vove at påstå at hvis det enkelte bambus tekstil produkt som fx bambus trussen eller bambus sengetøjet er produceret efter Lyocell og Tencel metoderne, så vil det uden tvivl også være nævnt et fremtedent sted sted i produktbeskrivelserne, da det jo i sagens natur er super nævneværdigt og essentielt for om jeg personligt ville anbefale dig at erhverve dig tøjstykket eller ej.