Bliv ekspert på Amazon

Internethandlen slår rekorder år efter år. I takt med internettets udbredelse har mange mennesker set mulighederne til at sælge til et globalt marked direkte fra computeren. Det har gjort, at det er blevet langt nemmere for os som forbrugere at få varer fra hele verden – ofte til en langt lavere pris end vi ville have betalt herhjemme med vores moms og skattesatser.

Et af de bedste eksempler på en forretning der har draget fordel af internethandlen er Amazon. Amazon startede som en online bogforretning, hvor du kunne købe bøger og få dem tilsendt, i stedet for at bevæge dig ned i bogforretningen.

Inden længe begyndte de så småt at udvide sortimentet og i dag har de mere end 550.000.000 produkter på deres hjemmeside, hvor størstedelen er tøj, sko og smykker, efterfulgt af køkkenartikler og bøger. Og skal du være en del af det, kan det være fornuftigt at “teame up” med et hold af Amazon eksperter.

Amazon er den største onlineshop i verden, men har endnu ikke en dansk afdeling. ”Endnu” er det vigtigste ord, da Amazon er ved at åbne i Danmark, og alt andet lige er på det danske marked inden udgangen af 2018, og muligvis allerede efter sommerferien spår enkelte eksperter.

Hvorfor er det vigtigt at kende Amazon?

Da Amazon er den største onlineshop i verden, er det relevant for alle at kende den. Forbrugere kan drage stor nytte af den, da de kan få billigere ting fra hele verden, da Amazons enorme lager og stordriftsfordele sikrer de laveste priser på markedet.

Forretninger skal derimod frygte Amazon. Hvis ikke de danske forretninger er klar til at tilpasse sig denne gigant af en virksomhed, risikerer de at Amazon snupper deres markedsandele lige foran næsen på dem.

Det hele er dog ikke skidt for de danske virksomheder. På Amazon kan alle sælge deres produkter, herunder også virksomheder, som kan afsætte deres varer gennem platformen. For mange virksomheder åbner dette helt nye døre til ukendte eksportmarkeder, som de får adgang til gennem Amazon.

At begå sig på Amazon kræver dog stor viden omkring platformen, algoritmerne der bliver benyttet på siden, og hvordan man skal opsætte sin annonce. Amazon viser de bedste produkter først, præcis ligesom Google for søgemaskinerne. Derfor er det vigtig at blive vist på side 1, og helst i toppen, da det er de færreste der bladrer flere sider af produkter igennem, før de vælger at købe.

Ikke at være klar til Amazons indtog svarer til ikke at være klar til Y2K.

KategorierIT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *